Puur Belgisch: enkele vegetarische restaurants

Lekker vegetarisch eten kan gelukkig ook op restaurant. Ik maakte voor jou alvast een selectie van vegetarische restaurants om ‘u’ tegen te zeggen. Vlees zal je zeker niet missen.

Van Antwerpse bodem: Lombardia

Een Belgisch restaurant dat zelfs bekend is tot ver buiten onze landsgrenzen is de bekende zaak van Alain Indria, Lombardia. Lombardia bevindt zich niet zo ver van de Groenplaats en de Huidevettersstraat is niet alleen bekend voor zijn vegetarische keuken maar staat voor gezondheid in het algemeen. Verse sapjes, salades, broodjes,… Alain deed inspiratie op in allerhande vegetarische restaurants over heel de wereld en brengt die voor ons in Antwerpen op het bord. Bovendien is niet de hele menukaart vegetarisch waardoor je ook niet-vegetarische vrienden eenvoudig mee krijgt.

Portie gezond in Brugge: De Bron

Reeds meer dan 20 jaar koken Anuschka Pollet en Philippe Snauwaert vegetarisch en heerlijk gezond. De Bron staat bekend voor hun gevarieerde dagschotels, waarbij creativiteit hoog in het vaandel wordt gedragen. Biologische ingrediënten worden verwerkt in dagschotels van vegetarische burgers, groentetaarten en lasagnes. Mijn maag rommelt er alvast van.

Seizoensgebonden en Gentse lekkernijen: Avalon

In Gent kent Avalon als biologisch-vegetarisch restaurant een belangrijke plaats. Zij werken vooral met granen, groenten en peulvruchten. Avalon staat bekend voor zijn seizoensgebonden groenten van lokale oorsprong. Lekker authentiek én van hoogstaande kwaliteit. Allen daarheen!

Eten in een Hasselts herenhuis: De Levensboom

De Levensboom is dé vegetarische plek bij uitstek in Hasselt. Het restaurant is gevestigd in een oud herenhuis met een prachtige tuin waar de sfeer van afdruipt. Ook hier zijn biologische ingrediënten een evidentie, mooi aangevuld met een vriendelijke bediening. Een enorm pluspunt: een hoofdgerecht heb je er al vanaf 10 euro. Elke vegetariër slaat hier dus zijn slag.

Zelfgebakken portie sfeer in Leuven: Lukemieke

Het sfeervolle Lukemieke in Leuven barst van sfeer, deels te danken aan de gezellige stadstuin waar je tijdens de zomermaandenkan eten. En voor feesten en recepties transformeert Lukemieke haar zaak naar een vegetarische traiteur, met aandacht voor een gebalanceerde voeding en milieu.

Kraaknette afwisseling in Sint-Niklaas: Grenoble

Fijnproevers vinden hun vegetarische ding wel bij Grenoble in Sint-Niklaas. Binnen een strak en kraaknet kader kan je genieten van kleine en grote dagschotels, eventueel aangevuld met dessert. De eigenares van Grenoble is diëtiste en voormalig brood- en banketbakker. Een combinatie die voor culinaire verrassingen zorgt!